How to grow sweet potatoes in containers - epic gardening

How To Grow Sweet Potatoes In Containers - Epic Gardening.

Epic Gardening is reader-ondersteund. Wanneer u kopen via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Veel tuinders dont hebben een grote ruimte voor het tuinieren en voortdurend op zoek naar manieren om hun favoriete groenten te kweken in deze kleine gebieden. Deze gids over hoe zoete aardappelen te kweken in containers is voor degenen die willen hun beschikbare ruimte te maximaliseren. We hopen dat we u zullen helpen inspireren om zoete aardappelen te planten, of het nu in een grotere container of een verhoogd bed.

Wees niet bang om zoete aardappelen te planten onder uw decoratieve planten of andere groenten. Ze hebben een langer groeiseizoen, vergelijkbaar met gewone aardappelen. Houd in gedachten, want ze zijn een knol, hoe groter de container, hoe meer zoete aardappelen je geeft.

zoete aardappelen verschillen van gewone aardappelen en echte yams, in smaak en look. Ze hebben een roodachtige huid met een donker roodachtig / oranje interieur. Zoete aardappelknolhuiden zijn zachter en hebben taps toelopende uiteinden. Andere aardappelen zijn geweldig om te groeien, maar deze gids richt zich op de eetbare, lekkere zoete aardappel hoewel we ook een geweldig stuk op sieraardappel hebben.

Laten we nu beginnen met wat je moet doen om deze schoonheden in een container te laten groeien.

Goede producten bij Amazon Voor het kweken van zoete aardappelen:.

PyGanic Botanical Insecticide (Pyrethrin).

NatuurGoodGuys Live Beneficial Nematodes.

Leren hoe zoete aardappelen te kweken in containers is gemakkelijk.

Zoete aardappel weevil, vlooienkevers, komkommer kevers.

Fusarium wortel en stam rot, poederige meeldauw.

Hoe groter de container, hoe meer ruimte je hebt voor zoete aardappel ontwikkeling.

De eerste stap naar het kweken van zoete aardappelen is het vinden van de juiste container, die het materiaal en de grootte omvat. Vervolgens, gebruik de best mogelijke grond zodat u gezonde zoete aardappel wijnstokken die eetbare zoete aardappelen produceren kunt hebben.

Lieve aardappelen hebben een grote container nodig om hun wijnstokken uit te spreiden en grote knollen te ontwikkelen. De beste containers zijn ten minste 20 gallons (hoewel groter is uiteindelijk beter in dit geval). Het type container die u gebruikt is afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt. Opstaande bedden zijn een optie voor een kleine tuinplot of je kunt kweekzakken gebruiken op een dek of kleine patio die gemakkelijk houden 20-30 liter. Een 20 gallon container biedt genoeg ruimte om 4-6 zoete aardappel slips te planten.

Groei zakken bieden de meeste geven, waardoor uitbreiding en ze ook zorgen voor luchtstroom en zorgen voor adequate waterafvoer. Maar hout, plastic, en klei zijn ook populaire opties. Zorg ervoor dat de container heeft vier of meer gaten op de bodem om overtollige water uit te draineren. Als uw container is op het dek of terras, plaats het op een ondiepe schotel te vangen het water sijpelen uit de drainage gaten. Een halve wijn of whisky vat maakt een ideale container, en alles wat je nodig hebt om toe te voegen zijn drainage gaten.

Metaal is niet een geweldige keuze tenzij je planten in een verhoogd bed; zorg ervoor dat het bed is ten minste 8 inch hoog om voldoende diepte voor de aardappelen. Kleine metalen containers hebben geen geven en zullen vaak roest voordat de aardappelen volledig rijp.

Zoete aardappelen geven de voorkeur aan goed doorlatende grond met gelijke delen zand en leem. Hierdoor kan het vuil vochtig blijven, maar niet overnat. Gepotte zoete aardappelen doen het goed met hoogwaardige potgrond aangepast met compost en zand om de bodem licht en luchtig te houden. Hierdoor kunnen de aardappelknollen tot een ideale grootte groeien. Met behulp van de juiste container zal voorkomen dat de bodemmix te droog of te nat wordt. Hetzelfde geldt voor verhoogde bedden gebruik maken van leem zandige grond om de bedden te vullen en aan te passen met compost.

Een zoete aardappel wijnstok kan snel nemen zijn container ruimte.

om te planten, is het belangrijk om er een te vinden die past bij uw klimaat, maar ook een die ideaal is om te groeien in containers. Deze rassen bieden compacte wijnstokken, groeien meer struik-achtige om ze kleiner te houden. Zoete aardappelen kunnen groeien uit stekken, maar de meest populaire methode voor het kweken van zoete aardappelen is het planten van wat heet slips. Kortom, een slip is een gewortelde spruit die is gegroeid uit een volwassen zoete aardappel. Gebruik gezonde (en biologische indien mogelijk) zoete aardappelen voor het kweken van slips. Laten we kijken naar het kweken van uw eigen slips, kopen ze, en dan hoe te planten de slip.

Start slips 8-10 weken voordat u van plan bent om ze buiten te planten. Dit geeft hen genoeg tijd voor de spruitjes om ongeveer 4 inch te groeien en om substantiële wortels te ontwikkelen voor het planten. Je kunt meestal krijgen 10-15 slips van een zoete aardappel. Vul een ondiepe container met vocht-retentive potting mix en nestel de hele aardappel (lang) in de grond, waardoor de hele top blootgesteld.

Plaats het op een zonnige locatie en houd de grond vochtig. Zodra de groene groei is ongeveer 4 inch hoog (en met veel bladeren), verwijder de spruit en plant het direct in uw voorbereide container. Een andere populaire optie is om de spruit te plaatsen in het water te wortelen totdat het tijd is om te planten in zijn permanente locatie. Het zal 1-2 weken duren voor de spruitjes om wortels te vormen. Houd het water fris terwijl de spruitjes wortel en gooi alle die dont lijken gezond.

Slips worden vaak gekweekt in een pot gevuld met water, maar houd in gedachten deze methode produceert variabele resultaten omdat de aardappel snel kan rotten wanneer ondergedompeld. Mason potten werken goed door de vorm van de zoete aardappel. Plaats een aardappel in de pot (met de beworteling eind / getapete einde) en voeg water zodat het slechts half ondergedompeld. Het blootgestelde deel zal de spruitjes groeien en de onderste helft zal kleine wortels vormen. Als uw aardappel is te klein om rechtop in de pot te staan, poke tandenstokers in de zijkanten om het te helpen staan.

Houd de waterkwekerij op een warme plaats, (80 graden Fahrenheit is ideaal) die veel zonlicht ontvangt. Vul met schoon water een keer per week en let op tekenen van rotten op de aardappel. U zult niet in staat zijn om een aardappel die rot, dus start een paar extra voor het geval dat. Spruitjes moeten beginnen te vormen binnen een maand. Zodra de spruitjes zijn ongeveer vier centimeter, verwijder van de aardappel met een scherp mes en ofwel plant in de bodem direct of plaats de kiemen in water om wortels te vormen voordat planten. Plenty van wortels moet vormen binnen 1-2 weken. Verfris het water als nodig en gooi alle slips die zijnt levendig en gezond.

Als u niet wilt groeien uw eigen zoete aardappel slips, zijn er veel opties online om ze te kopen. Kies een bedrijf dat een geld-terug garantie biedt, omdat je te maken hebt met levende planten. Alternatief, koop ze in uw lokale kwekerij of tuincentrum in het vroege voorjaar. Een voordeel om lokale is dat ze meestal verkopen rassen die goed groeien in uw omgeving. Kies slips die gezond en bloeien.

U kunt beginnen met het planten van uw slips in uw voorbereide container of verhoogd bed wanneer er voldoende rudimentaire wortel structuur bevestigd. Of als u direct planten zonder dat ze wortel in water, doop de uiteinden in worteling hormoon om hen een voorsprong te geven. Niet planten of plaats uw nieuw gewortelde spruitjes direct buiten totdat het gevaar van vorst is voorbij en je ervaart consequent warme dagen over een paar weken (of temperatuur bodem bereikt 50 graden Fahrenheit).

Plant in losse, maar vochtige potgrond, het begraven van elke slip ongeveer halverwege. Druk de grond stevig rond de slip en vervolgens water elk putje. De ruimte elke slip ongeveer 8 inch uit elkaar. Dit is waar goed doorlatende grond is belangrijk omdat de nieuwe wortels in gevaar zijn van wortelrot als ze te veel water ontvangen. Gemiddeld, een 20-gallon emmer zal passen 6 slips.

Sierlijke zoete aardappel wijnstokken werken ook in containers.

Deze volgende sectie dekt de basis van de zorg voor uw geplante zoete aardappelen totdat het tijd is om ze te oogsten. Zolang u de basisbenodigdheden verstrekt, zal uw groeiseizoen een goed gewas opleveren.

in grotere containers, kunt u zich afmelden in kleinere ruimtes.

Lieve aardappelen houden van warm weer en hoge relatieve vochtigheid. Als het niet warm genoeg buiten, plaats uw containers in een zonnige ruimte binnen en verplaats ze dan naar buiten naar een gebied dat ontvangt 6-8 uur zon zodra het weer warm genoeg is. Vermijd het plaatsen van de containers in schaduwrijke gebieden met het doel van het verstrekken van ten minste 6-8 uur direct zonlicht per dag.

Zoete aardappelen vereisen minstens een centimeter water per week. Maak aanpassingen als je ze in een kweekzak of kleipot geplant omdat de grond sneller zal drogen. Vochtige grond houdt uw aardappelen gelukkig en gezond. Water aan de basis van de plant om schimmelgroei op de wijnstokken te voorkomen. Ook water als nodig de hele week door om te voorkomen dat de grond uitdrogen.

Als je goede kwaliteit potgrond gebruikt en compost hebt toegevoegd op het moment van planten, hoef je pas halverwege het seizoen te bemesten wanneer de wijnstokken groter zijn. Gebruik een uitgebalanceerde mix van stikstof, fosfor en kalium.

Snoeien is alleen nodig als de zoete aardappelbladeren en wijnstokken te groot worden voor de container. Je kunt ook bladeren afknippen die niet gezond lijken. Training en snoeien van de wijnstokken om een trellis te beklimmen is een optie voor zoete aardappelen geteeld in containers.

zodra de wijnstokken bruin worden en na de eerste vorst. Wacht niet tot het te koud wordt omdat de containers de aardappelknol niet beschermen tegen bevriezing.

Graaf elke knol op met je hand omdat het gebruik van een tuinvork de gevoelige huid kan beschadigen. Borstel het overtollige vuil af maar was ze nog niet. Plaats de zoete aardappelen in een warme omgeving (ongeveer 80 graden Fahrenheit) en laat ze genezen voor 10 dagen. Na het genezen, plaats ze in een geventileerde doos en bewaar in een koele, droge ruimte.

Zoete aardappelen hebben een achterwaartse, vining groeiende gewoonte.

Laten we het hebben over fundamentele groeiende problemen en een paar voorkomende plagen en ziekten om bewust van te zijn bij het kweken van zoete aardappelen.

Net als andere planten, container geteelde zoete aardappelen kan te veel vocht ontvangen als er niet voldoende drainage of de onjuiste bodem gebruikt. Zoete aardappelen groeien goed in volle zon en vochtige grond, maar niet gewaterd grond. Een paar weken voor zijn tijd om de stevige zoete aardappelen te oogsten, wil je stoppen met water geven om te voorkomen dat de knollen zacht worden.

Gelukkig, zoete aardappelen geplant in grote containers zijn niet zo gevoelig voor ongedierte omdat je meer controle over de locatie en de bodem die wordt gebruikt.

Het is klein met een zwart lichaam, oranje benen, en een lange snuit. De volwassenen leggen eieren in de wortels en/of stengels van de plant. De larven voeden zich met de knollen, in wezen vernietigen van een gewas. Aankoop slips en transplantaties van een betrouwbare bron, zodat je niet per ongeluk krijgen een geïnfecteerde spruit. Toepassing van bepaalde soorten heilzame nematoden op de grond (specifiek, de Sc of Hb rassen) kan helpen bij het doden van de larven voordat ze een ernstige kwestie.

kan worden gebruikt om een uitbraak van vlooienkever te behandelen.

kan ook soortgelijke schade veroorzaken en kan op dezelfde manier worden behandeld.

Een ziekte die uw containeroogst kan beïnvloeden is.

Dit is een schimmelziekte die geïnfecteerde transplantaties zich kunnen verspreiden. Symptomen zijn ronde bruine vlekken op de knollen, vergeling, en het laten vallen van bladeren, verstikkende groei, en de dood van de plant. Het is moeilijk om zich te ontdoen van, dus preventie is de sleutel. Als je merkt dat groene groei geel wordt, of een stuntplant, verwijder het uit de container om te voorkomen dat de schimmel zich verspreidt. Ook, alleen plantaardige slips en transplantaties die ziektevrij zijn. Een mycologische bodemadditief kan helpen bij het verminderen van het risico voor planten.

is ook een risico voor zoete aardappel wijnstokken. Vermijd het drenken van het blad van de plant en water aan de basis. Indien aangetroffen, verwijder ernstig beschadigde bladeren en gebruik neem olie of koper fungicide om de rest van de plant te behandelen om de verspreiding ervan te verminderen.

V: Hoe groot van een container moet ik zoete aardappelen telen?.

A: Wij raden een 15- 20 liter container om zoete aardappelplanten te kweken. Hoe groter de container, hoe gemakkelijker het zal zijn voor het kweken van eetbare zoete aardappelen. Een halve whisky vat is ongeveer 16 gallons, en maakt een goede keuze als planter.

V: Kun je zoete aardappelen telen in emmers van 5 liter?.

A: Je kunt, maar je zal niet krijgen een grote oogst zoete aardappelen liefde genoeg ruimte. Als je alleen de ruimte voor een emmer van 5 liter hebt, kunt u gemakkelijk groeien 1-2 zoete aardappel slips. Twee slips zal ongeveer 10-15 van uw eigen zoete aardappelen. Wanneer je overweegt hoe te groeien zoete aardappelen in containers, houd er rekening mee dat hoe groter de container die je beschikbaar hebt, hoe beter opbrengst je zult kunnen krijgen, zoals deze wortelgewassen doen als extra ruimte om uit te strekken in!

Q: Hoe lang duurt zoete aardappel om te groeien?.

A: Gemiddeld is een zoete aardappelknol klaar om ongeveer 100-160 dagen na het planten te oogsten. Het kweken van zoete aardappelen is gemakkelijk zolang ze genoeg warm weer krijgen met veel zon en voldoende vocht.

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

})(jQuery).

Dipladenia en Mandevilla Plants For Your Containers.

Ik creëerde Epic Gardening om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Gardening is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Planten die weinig voeding verbruiken kan je ook voorzien van voedingskegels, deze geven langzaam voeding af gedurende langere tijd.

Het is raadzaam deze te snoeien en de kamerplant dichterbij het raam te plaatsen.

Regio van herkomst: Zuid-Oost-Azië. Algemene info over stekken en vermeerderen. Pas hier vooral mee op met huisdieren, al zal het harde blad van de palm voor weinig dieren aantrekkelijk zijn om op te kauwen. Gebruik 1/4 van de dosering welke staat aangegeven op de verpakking van de . Het blad wat geel verkleurd is geworden kun je het beste verwijderen. En wat goed verpakt! Ik had een anthurium besteld.

link to Ontdek alle kenmerken van de opblaasbare jacuzzi hoofdsteunen.

Gebruik goed drainerende grond en een pot met middelgrote tot grote drainagegaten om dichtslibben te voorkomen. In Zuid-Europa groeien ze zelfs in tuinen en overleven ze matige vorst. Ongebruikte voedingsstoffen stapelen zich in de grond op en daar kunnen de wortels niet tegen. Vanwege zijn vochtgevoeligheid dient absoluut voorkomen te worden dat er een laag water staat. Cycassen staan het liefst op een gemiddelde tot een . De bloemen op de vrouwelijke exemplaren zijn nauwelijks zichtbaar. Wanneer je hem teveel aanraakt, kan hij bruine bladeren krijgen.

De Japanse sagoplant water geven is niet ingewikkeld, maar u moet wel oppassen dat u niet te veel water geeft.

Wees zeer voorzichtig, want de wortels zijn gevoelig voor temperatuursveranderingen. html(hNewPrice); eUnitElement. Maar de Nederlandse winters zijn niet goed voor ze. Wanneer de Cycas een nieuwe bladkrans aan het maken is kun je het beste de watergift tijdens dit proces verhogen. De Cycas palm is onderdeel van de familie Cycadales, ook wel de Palmvarens. De sagopalm komt van nature voor in warme delen van Japan en is een zeer langzaam groeiende plant. In tegenstelling tot andere stekken moeten deze eerst rusten en genezen voordat ze worden opgepot. container-order-button > span').

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas verzorging

Hierdoor ontstaat een betere vochtbalans in de pot, wat zorgt voor een gezonde groei van de plant.

"); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax.

Kort de stam nooit in, dat zou de palm dood maken. Pas wanneer de grond droog is, geef je water. kan gaan rotten bij de wortels wat ernstige schade brengt aan de plant. Hij komt uit de Cycadales familie.  Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf. Dit is de manier waarop de palm zijn stam vormt. Tijdens de zomer en lente periodes dient uw Cycas revulta goed gevoed te worden. De Cycas Revoluta is de meest voorkomende Cycas soort in Nederland. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam.

Vul deze laag aan met wat mediterrane potgrond.

Als u in een koeler klimaat woont, kunt u toch een sagopalm kweken voor gebruik binnenshuis. Zon laagje water kan wortelrot veroorzaken. In de lente en zomer kan de Cycas naar buiten, maar het is aangeraden om de volle zon te vermijden. Richt op een verschil van 2 tot 6cm. In de zomer is het raadzaam water te geven wanneer de grond begint op te drogen. Als u kleine kinderen of huisdieren hebt, let dan goed op en roep de hulpdiensten in als u vermoedt dat het is ingeslikt. Een plaats bij een raam op het zuiden is dan ook een goede plek. Het verwijdert namelijk stof en dofheid. Een langzaam vrijkomende meststof kan ook tijdens de warmere maanden twee of drie keer worden gebruikt.

Bloemen komen voor bij een mannelijke cycas met een stam van ongeveer een halve meter.

Doe dit bij voorkeur in de lente zodat eventuele beschadigingen aan de wortels sneller kunnen herstellen. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Bemest de binnenplant met vloeibare voeding in de lente en zomer. Dit kan betekenen dat er teveel water is afgegeven. Plaats de Cycas in de lente op een warmere locatie met meer licht. Dit zorgt ervoor dat de grond beter draineert. Plaats de plant buiten bereik van dieren en kinderen. Door het blad af en toe te sproeien, haal je stof weg en krijgt de Cycas zijn mooie glans in het blad terug. Maximaal 2 meter voor een raam op het op westen of oosten.

Buiten geplante planten zullen om de drie jaar bloeien zodra ze volgroeid zijn.

Op zuidelijkere plekken buiten kan de mannelijke Cycas wel in bloei komen. heeft verschillende Nederlandse namen: Varenpalm, Vredespalm, Vredepalm, Valse Sagopalm of Cycaspalm. Mocht de luis blijven terugkomen, dan kan het ongedierte zowel chemisch als biologisch bestreden worden. Ook kan de palm beter tegen lage temperaturen met een grotere kluit. Daarom heeft hij ook weinig voeding nodig. Bij twijfel kan je beter te weinig, dan te veel water geven.

Herhaal dit proces eens per 3 jaar.

Zorg ervoor dat u verse aarde toevoegt wanneer u de pot verwisselt om een gezonde groei te bevorderen. U kunt deze planten buiten in de grond kweken voor grotere struiken, of binnenshuis in potten voor een minipalmuitje. Wanneer u ervoor kiest uw Cycas rumphi te verpotten, kies dan een mooie pot van 2x de grootte van de kluit. De Cycas groeit langzaam en heeft daarom ook weinig voeding nodig. "); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Vermijd direct of hard zonlicht, want dat kan de bladeren beschadigen. Als de sneden genezen zijn, zet ze dan in nieuwe potten met verse, goed doorlatende grond.

De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam.

De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant, het aantal scheuten, de temperatuur en de lichtintensiteit.

Geef enkel in de lente en zomer vloeibare voeding. Als u een huis hebt met veel licht en een warme atmosfeer, zal de sagopalm goed gedijen. Het is niet erg om een heel blad met de stengel van de palm af te snoeien. Het harde blad is niet echt aantrekkelijk om op te kauwen, maar plaats de Cycas toch liever buiten bereik van kinderen en huisdieren. Voor miniatuur sagopalm planten, houd ze dan opgesloten in een container. Zoals de meeste kamerplanten kan de sagopalm worden aangetast door spintmijten en schildluizen, maar afgezien daarvan zijn ze relatief immuun voor ongedierte.

Het is belangrijk om zowel nieuwe sagopalmplanten als volwassen palmbomen te controleren op tekenen van overbewatering of aantasting door schubben.

De Cycas revoluta heeft lange groene bladeren die lijken op palmbladeren. De sagopalmen zijn subtropische planten die van de warmte houden. De Cycas is officieel een varen maar omdat hij sprekend op een palm lijkt, wordt hij vooral onder de palmen geschaard. Maar om de bladeren mooi diep groen en sterk te houden raden wij aan om de voeding aan te vullen met het gespecialiseerde voedingsmiddel [Palm Focus]. Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel. Cycassen verbruiken weinig water. Toch is het niet altijd een gemakkelijke plant, wanneer de verzorging niet ideaal is, is het herstel ook traag.  komt uit de familie Cycadales.

De sagopalm is een uitstekende keuze voor wie net begint met plantenverzorging of voor wie op zoek is naar een gemakkelijk te onderhouden aanwinst voor zijn tuin.

Indien nodig kunt u zand of organisch materiaal toevoegen om de groei te bevorderen. Hij is zelfs erg gevoelig voor het krijgen van teveel water. Plaats deze kamerplanten daarom niet te ver van het raam. Door een donkere standplaats kan de plant ook wortelrot krijgen omdat de plant veel minder water verbruikt dan wanneer de palm op een lichte plek staat.  Voelt de grond na een week nog steeds vochtig, dan is het raadzaam om minder water per gietbeurt te geven.

De plant wordt geassocieerd met luxe omdat hij vaak voor grote panden bij het entree staat.

Bij een gebrek aan licht zullen nieuwe bladeren buiten proportie lang worden. Bekijk de Cycas palmen in ons assortiment. Een ongeglazuurde terracotta plantenbak is een goede keuze, omdat het water daardoor kan verdampen in plaats van in de grond te blijven zitten, waar het de plantenwortels kan beschadigen. Het kan soms wel tot een jaar duren voordat de Cycas een nieuwe bladkrans aanmaakt. Gelukkig zullen zijn harde bladeren hier niet snel door beschadigen. De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam.  Zoals hierboven al beschreven staat, kan je het gele blad het beste verwijderen.

De Cycas is amper luchtzuiverend te noemen in tegenstelling tot veel andere kamerplanten.

Wij raden dan aan om dat te controleren en eventueel de bewatering aan te passen. Zoals eerder geschreven, houdt de Cycas niet van fysiek contact. Zon 2 meter vanaf een raam is een prima plek voor jouw kamerplant. Geel blad is niet meer te redden en kan je het beste verwijderen. Mocht de gehele kamerplant hierdoor kaal worden, dan kan je deze het beste wegzetten op een koele locatie in het huis. We hadden al gemeld dat de Cycas een langzame groeier is. Deze palm houdt op zich wel van zon, maar heeft het liefst ook wel wat rust qua lichtontvangst. Verzorging Cycas (Varenpalm) - Flora Fashion.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen